creative-content-writing-realwebs.gr_-770x400 Η σημασία του content writing στην κατασκευή ιστοσελίδων

Η σημασία του content writing στην κατασκευή ιστοσελίδων

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, η συγγραφή περιεχομένου ή στην αγγλική ορολογία της «content writing», αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στην κατασκευή ιστοσελίδων. Μια επαγγελματική ιστοσελίδα δεν μπορεί πλέον να διαθέτει μόνο έναν άριστο σχεδιασμό και φωτογραφίες, αλλά κάθε επιχείρηση πρέπει να περάσει το επιθυμητό της μήνυμα και να επικοινωνήσει με το κοινό της, προκειμένου να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Πλεονεκτήματα του καλού content writing

Η συγγραφή κειμένων για ιστοσελίδες αποτελεί μια βασική πτυχή του Web Design, καθώς είναι και αυτή που θα φροντίσει ώστε το μήνυμα της επιχείρησης να φτάσει στο κοινό με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Τα πλεονεκτήματα που μπορεί μια επιχείρηση να εξασφαλίσει από τις επαγγελματικές υπηρεσίες συγγραφής κειμένων και άρθρων είναι πολλά. Μερικά από αυτά είναι:

Καθορισμός στόχων μέσω του content writing

Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους η συγγραφή περιεχομένου ιστοσελίδων είναι σημαντική για μια ιστοσελίδα, είναι ότι συμβάλλει στον καθορισμό του σκοπού και των στόχων της. Το περιεχόμενο ενός ιστότοπου μεταδίδει το μήνυμα μιας μάρκας και ενισχύει την εμπειρία του επισκέπτη. Η αποτελεσματική συγγραφή περιεχομένου μπορεί να δημιουργήσει μια θετική πρώτη εντύπωση, δεσμεύοντας τον επισκέπτη και ενθαρρύνοντάς τον να εξερευνήσει περαιτέρω την ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες που παρέχει μια επιχείρηση.

Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO)

Το content writing αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Οι ιστοσελίδες με υψηλής ποιότητας και καλά γραμμένο περιεχόμενο είναι πιο πιθανό να καταταχθούν υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (SERPs). Άλλωστε, οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν σχετικό, κατατοπιστικό και ελκυστικό περιεχόμενο που ταιριάζει με την αναζήτηση του εκάστοτε χρήστη. Όταν το περιεχόμενο βελτιστοποιείται για τις μηχανές αναζήτησης, συμβάλλει στη βελτίωση της επισκεψιμότητας, η οποία φυσικά μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά μετατροπής.

Εμπειρία του χρήστη

Η αποτελεσματική συγγραφή περιεχομένου παίζει σημαντικό ρόλο και στην εμπειρία του χρήστη (UX). Οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας θέλουν να βρίσκουν τις πληροφορίες που χρειάζονται γρήγορα και εύκολα. Το σαφές, συνοπτικό και καλά δομημένο περιεχόμενο βοηθά τους επισκέπτες να περιηγηθούν στον ιστότοπο και να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, μειώνοντας τα ποσοστά εγκατάλειψης και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία πλοήγησης. Επιπλέον, το content writing μπορεί να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση, όπως να πραγματοποιήσουν μια αγορά, να συμπληρώσουν μια φόρμα ή να εγγραφούν σε ένα ενημερωτικό δελτίο.

Κύρος και εμπιστοσύνη

Τελευταίο στην λίστα μας αλλά εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα της συγγραφής περιεχομένου για ιστοσελίδες είναι ότι συμβάλλει στην εδραίωση κύρους και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο αποδεικνύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της επιχείρησης, καθιστώντας τους επισκέπτες πιο πιθανό να ασχοληθούν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Βοηθά επίσης στην οικοδόμηση της αναγνωσιμότητας και της αφοσίωσης της μάρκας, καθώς οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να επιστρέψουν σε μια ιστοσελίδα που παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Κατασκευή ιστοσελίδων και content writing

Εν κατακλείδι, η συγγραφή κειμένων είναι ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων. Βοηθά στην καθιέρωση του σκοπού και των στόχων του ιστότοπου, στη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης, στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και στην παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας στον επισκέπτη. Είτε κατασκευάσετε μια νέα ιστοσελίδα είτε θέλετε να βελτιστοποιήσετε μια υπάρχουσα, είναι απαραίτητο να επενδύσετε στο ποιοτικό content writing ώστε να εξασφαλίσετε την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Περισσότερα
domain-name-realwebs.gr_-770x400 Η σωστή επιλογή domain name

Η σωστή επιλογή domain name

Το domain name ή αλλιώς η ηλεκτρονική σας διεύθυνση είναι ένα από τα αρχικά και βασικότερα στάδια της διαδικτυακής σας παρουσίας. Είναι ο σύνδεσμος που θα επισκέπτονται οι χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να εισέλθουν στην ιστοσελίδα σας και θα πρέπει να αντιπροσωπεύει όσο το δυνατόν περισσότερο την επιχείρησή σας. Η σωστή επιλογή ενός domain name αποτελεί δυσκολότερη υπόθεση από ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Αν θέλετε μια επιτυχημένη επιλογή ενός domain πρέπει να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες:

  • Το domain name σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο σε μέγεθος. Αυτό θα επιτρέπει στους επισκέπτες να το θυμούνται ευκολότερα.
  • Πρέπει να περιέχει είτε την επωνυμία της επιχείρησή σας είτε τις βασικότερες λέξεις κλειδιά που θα στοχεύσετε στις μηχανές αναζήτησης.
  • Επιλέξτε μόνο τις καταλήξεις .com και .gr (το ιδανικό θα ήταν και τα δύο) και όχι εναλλακτικές όπως .net, .org., .eu κλπ.
  • Προσέξτε να μην έχει χαρακτηριστεί ως spam ή να έχει αποκλειστεί από την google και το Facebook

Σίγουρα η επιλογή ενός domain που να πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις είναι δύσκολο να βρεθεί ελεύθερο. Μερικές φορές είναι καλύτερο να αγοράσουμε κάποιο domain που πιθανόν να είναι διαθέσιμο προς πώληση για μεγαλύτερη τιμή, από κάποιον domainer ή aftermarket website, παρά να καταχωρήσουμε ένα κακό domain Μόνο και μόνο επειδή είναι ελεύθερο.

Η ομάδα μας, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των domain και με αρκετές aftermarket πωλήσεις, είναι σε θέση να αναλάβει όλη την απαραίτητη μελέτη και έρευνα για την καταχώρηση του τέλειου domain για την δική σας επιχείρηση. Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας καθοδηγήσουμε στον σωστό δρόμο.

Επισκευή Υπολογιστών
Περισσότερα
αναζήτηση-google-search-realwebs.gr_-770x400 Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στη Google;

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στη Google;

Είστε κάτοχος μια ιστοσελίδας αλλά όσο και αν αναζητήσατε στην google δεν μπορείτε να την βρείτε πουθενά; Οι χρήστες που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας είναι ελάχιστοι με αποτέλεσμα να σκέφτεστε αν τελικά ωφελεί σε κάτι να την διατηρείτε; Δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση. Οι λόγοι για τους οποίους δεν εμφανίζεται μια σελίδα στα αποτελέσματα της Google είναι τρεις:

  1. Έχετε δεχθεί αποκλεισμό (ban) από την ίδια την google
  2. Δεν επιτρέπεται στις μηχανές αναζήτησης να εντοπίσουν την σελίδα σας
  3. Δεν έχετε δώσει καθόλου έμφαση στο SEO της σελίδας σας

Καλό θα ήταν να αναζητήσετε ποιος από τους τρεις λόγους οφείλεται για το πρόβλημα αυτό. Αρχικά μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε στην google την ιστοσελίδα σας προσθέτοντας μπροστά το «site:». Για παράδειγμα «site:your-website.gr». Το πιθανότερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα εμφανισθούν μερικά αποτελέσματα από την ιστοσελίδα σας, κάτι που σημαίνει ότι ανιχνεύεται κανονικά.

Από την στιγμή που η σελίδα σας ανιχνεύεται κανονικά, σημαίνει ότι υστερεί στο SEO της και αυτός είναι ο λόγος που δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα. Το SEO, από την αγγλική ορολογία Search Engine Optimization σημαίνει την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, απαιτείτε ένα σύνολο ενεργειών και εργασιών πάνω στην σελίδα σας που θα την βοηθήσουν να σκαρφαλώσει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Οι εργασίες αυτές αφορούν την έρευνα και στόχευση λέξεων-κλειδιών, τη βελτιστοποίηση του περιεχομένου, της ασφάλειας και της ταχύτητας της ιστοσελίδα σας καθώς και την διαδικτυακή της φήμη σε σελίδες τρίτων και κοινωνικά δίκτυα.

Η ομάδα μας με αρκετά χρόνια εμπειρίας πάνω στο SEO μπορεί να σας βοηθήσει στο να εμφανισθεί η σελίδα σας στην google και να κερδίσετε νέους οργανικούς επισκέπτες και πελάτες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εκπρόσωπό μας θα σας απαντήσει με την καλύτερη προσφορά.

Στην περίπτωση τώρα που η σελίδα σας είναι μπλοκαρισμένη από την google σημαίνει ότι έχετε κάποια ποινή «penalty» γιατί παραβιάσατε κάποιον από τους κανονισμούς της. Πρέπει να γίνει μια αναλυτική έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν στην ποινή αυτή και τρόπους για να τους διορθώσετε. Τέλος, αν η ιστοσελίδα σας δεν επιτρέπει στις μηχανές αναζήτησης να την εντοπίσουν, πιθανόν να οφείλεται το αρχείο robots.txt στο οποίο πιθανότατα να υπάρχει μια τέτοια εντολή. Δεν έχετε παρά να εντοπίσετε το αρχείο αυτό και να αφαιρέσετε την εντολή που μπλοκάρει τις μηχανές αναζήτησης.

Αν χρειαστείτε οποιαδήποτε βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Περισσότερα
responsive-design-realwebs.gr_-770x400 Τι πρέπει να περιέχει μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

Τι πρέπει να περιέχει μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

Με την ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου κάθε επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του και την επιχείρησή του πρέπει να διαθέτει μια επαγγελματική ιστοσελίδα. Ο κόσμος, ολοένα και περισσότερο αναζητά στο διαδίκτυο για υπηρεσίες και προϊόντα που τον ενδιαφέρει. Συνεπώς η ανάγκη για κατασκευή επαγγελματικής ιστοσελίδας είναι απαραίτητη. Αν αποφασίσατε λοιπόν να φτιάξετε μια ιστοσελίδα ή έχετε κάποια που χρήζει αλλαγής, πρέπει να δώσετε έμφαση στα κάτωθι βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να περιέχει κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα.

  • Πρέπει να είναι γρήγορη στη φόρτωσή της για να μην χάνετε επισκέπτες – πελάτες που δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να φορτώσει το περιεχόμενο.
  • Πρέπει να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές «responsive design» ώστε κάθε χρήστης, είτε από υπολογιστή είτε από κινητό και Tablet να μπορεί να την διαβάσει σωστά.
  • Πρέπει να έχει μοναδικά κείμενα και όχι copy-paste από σελίδες τρίτων.
  • Πρέπει να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια τόσο σε εσάς όσο και τους επισκέπτες σας.
  • Πρέπει να περιέχει όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες και εφαρμογές για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη.
  • Να έχει έναν όμορφο και εύκολο στην περιήγηση σχεδιασμό και να μην είναι παραφορτωμένη.
  • Εύκολο μενού διαχείρισης για εσάς.

Όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε πληρούν στο 100% όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και ακόμη περισσότερα, που όχι μόνο θα προσφέρουν την βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη αλλά θα διευκολύνει και την δική σας δουλειά. Προσφέροντας ιστοσελίδες με όμορφο σχεδιασμό, πλήρη λειτουργικότητα και γρήγορη φόρτωση, καταφέρνουμε να παρέχουμε επαγγελματικές ιστοσελίδες υψηλού επιπέδου και ποιότητας.

Αν θέλετε να κατασκευάσετε ή να αναβαθμίσετε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας και σύντομα θα σας απαντήσουμε με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Περισσότερα